неділя, 29 березня 2009 р.

«Регіональний» фарс «Весняний Наступ»

- Як назвати чоловіка, який хоче, але не може?
- Імпотент.
- А якщо чоловік може, але не хоче?
- Обурений дівочий голос з аудиторії: «Та сволота він!»
/(С) Із лекції в медінституті/

Цей старий анекдот спав мені на гадку відразу ж після перших повідомлень про старт «весняного наступу» Партії регіонів у Сімферополі. Замість гучно анонсованої протестної акції, яка мала б потрясти підвалини «правлячого режиму», «регіонали», даруйте, пукнули. Непереконливо струсонули повітря, відверто кажучи. А так же хочуть влади! Аж до свинячого виску, до істерики. Хочуть, але не можуть. Політична імпотенція, одначе. І це після хвалькуватої заяви Януковича про якусь міфічну 80-відсоткову підтримку весняно- наступальної акції «регіоналів».

Протилежна ситуація з «можуть, але не хочуть». Зовні «регіонали» такі ж люди, як і всі: дві руки, дві ноги, голова і все, що між ними. Різниця між добропорядними, законослухняними громадянами і ними чисто технічна: у наявності чи відсутності в мізках однієї деталі – морального гальма. Якщо в перших воно є і визначає різницю між добром і злом, то в «регіоналів» моральні гальма відсутні навіть у зародковому стані. Теоретично і вони могли б досягати своєї голубої мрії – влади законними засобами, але не хочуть. «Западло», знаєте, для крутих пацанів оглядатися на закони та загальноприйнятні норми поведінки. Пам’ятаєте вакханалію беззаконня, яку вчинили «регіонали» на чолі з «Хамом» під час президентської виборчої кампанії 2004р.? Мета була як і сьогодні: абсолютна влада. Якби ми їх не зупинили і «переміг» «двічі несудимий «Хам», наступним етапом були б дострокові парламентські вибори: за тим же сценарієм, тільки більш жорсткішими методами і з кров’ю (ніби цих бандюг коли-небудь стримувала кров). У результаті мали б УРКАЇНУ – зону «понятій».

З тих пір ця братва не змінилася: мета та ж сама, готовність до примінення будь-яких незаконних засобів як у піонерів - «Завжди готові!» Щоправда, можливостей «поставить на место «казлов» суттєво зменшилося. Народ, знаєте, тупий: ніяк не може оцінити свого щастя, яке звалилося б на його карк після окупації України «регіоналами». Замудрий, одначе, виявився.

Оскільки свиню хоч родзинками годуй, а все буде свинею, «регіонали» продовжують рити і паскудити, де бачать. Кажуть, історія може повторюватися, але вже як фарс. У кінці минулого року не так щоби швидкий на розум Янек мав необережність (чи все ж таки дурість?) як голий з маку вискочити із грізною заявою, точніше з ультиматумом на адресу уряду Тимошенко: мовляв, якщо через 100 днів ви не стабілізуєте-піднесете-покращите-збільшите все і для всіх, то ми, «апазіція» піднімемо на ноги, поставимо на вуха, виведемо на майдани ВСЮ УКРАЇНУ. Круто, звісно, але ж і пацани круті!

Усі ми тепер свято віримо: «донецкие порожняк не гонят». У свої вілли-резиденції. А й справді, нафіг їм порожняк? Хіба що, у випадку самі знаєте чого, для евакуації крадених подушок. Це якщо сприймати цей хвалькуватий вислів буквально. У перекладі ж з Езопової мови це означає, що братва завжди дотримується слова. Звісно, по відношенню до своїх, як і велить злодійський кодекс честі.

Позаяк за «базар» одного мудака треба відповідати всій «регіональній» братві, а 100 днів урядування Юльки не зогледілися як і пролетіли, то й прийшлося «регіоналам» діставати гаманці і організовувати «весняний наступ», себто всеукраїнський Майдан. А ви що, не знали, що дорогу до влади треба золотити? Того й, дорвавшись до влади, можновладці спішать «відбивати» потрачені кошти. Ви думаєте, чого київський «геній з вавкою в голові» чудить з тарифами, платними послугами і т.і.? «Відбиває» кошти, вкладені в «любимих бабушек и дедушек». Ну і, свята справа, на чорний день «заначку» припасає.

Вернемося до головного болю «регіоналів» - «весняного наступу» на владу. У Інтернеті появився цікавий не то документ, не то інструкція, не то графік протестних акцій з прайс-листом на товар. Одне слово, достобіса цікава бумаженція. Якраз у стилі «регіоналів». У першій частині перераховано всі 24 обласних центри і м.Київ і подано плановану кількість учасників мітингу в кожному місті. Їй-право, чванькуваті дебіли! Ви будете сміятися до гикавки, але ці мудаки запланували в Сімферополі зібрати на мітинг 150000 (СТО П’ЯТДЕСЯТ ТИСЯЧ) учасників! А зібрали ЧОТИРИ ТИСЯЧІ. Даруйте, обмовився: не зібрали, а частково купили, частково зігнали (держслужбовців). Мали намір грізно гаркнути, а вийшов пшик. Узагалі-то, такий сороміцький початок «весняного наступу» «регіоналів», який вони анонсували як останній і вирішальний бій із владою, наводить на сумні і десь-навіть співчутливі роздуми: пацани потребують допомоги. Професійної. У спецмедзакладах.  

Судіть самі. Наводжу цифри планованої кількості учасників мітингів у столиці й обласних центрах:
- Київ – 300,000,
- Дніпропетровськ, Одеса, Донецьк – по 100,000.
- Увага! У Львові на мітинг «регіоналів» заплановано зібрати також 100,000 (СТО ТИСЯЧ)!

Так я ж і кажу, манія величі. Одне слово, шизофренія в стадії загострення, ускладнена важкою формою дебілізму. А от у Луганську заплановано зібрати всього 20,000 мітингувальників. З чого б це така скромність у ніби своїй вотчині? Видать, луганчани здорово порозумнішали.

Як вам сподобається отака цікавинка? Із загального списку всіх обласних центрів, у яких планувалося провести протестні мітинги, у 10 містах акції відмінено. Але ж якісь ідіоти спочатку запланували зібрати в Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Рівному по 20,000 мітингувальників? 

Наступний розділ цієї, по суті, само звинувачувальної бумаженції стосується процедури ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ (!!!) мітингувальників. Гадаю, для того, щоби в ЗМІ подати абсолютно точні цифри і показати підтверджувальні документи. Правда, смішно? «Регіонали» і чесність. Оксюморон. Щось на кшталт вовк-вегетаріанець. Усе стало зрозуміло, коли я дійшов до прайс-листа. Подаю мовою оригіналу: «Оплата: 20 грн./час (чистыми). Выплата на руки будет проводится ежедневно РОВНО в 21:00 (не зависимо от того, в какой смене человек принимал участие)!!!»

Це для рядових мітингувальників. Для вербувальників, (а такі передбачені цією інструкцією): «Оплата: 20 грн./час + премія (2 грн./час за каждого подопечного участника митинга)

Я підрахував, що за час «весняного наступу» у мітингах була запланована участь 1 млн. 73 тис. громадян. І це в 15-ти містах уключно зі столицею та ще й протягом 20 днів. Не густо, скажімо, у порівнянні з Помаранчевим Майданом. Це означає, що «регіональна» братва готова була витратити 21 млн. 460 тис. грн. (без преміальних, транспортних і всіх інших затрат). Сущий дріб’язок, якщо взяти до уваги, що на кону стоять мільярди. Судячи з кволенького старту, спонсори цієї безглуздої політичної клоунади зекономлять як мінімум чотири п’ятих планованих видатків. Як на мене, то буде єдиний позитив у цьому «регіональному» маразмі. Ні, не для держави і тим більше не для людей, а для декількох глитаїв.

У 2004 р. був злет, спалах національної свідомості і гідності. Відчайдушний і безкорисливий. Нині «регіонали» нам демонструють фарс. За тлумачним словником – блазнювання, цинічна витівка або видовище. Блазні рвуться до влади.

29.03.2009,
Богдан Гринчук

Немає коментарів: